I går försvann mina glasögon mystiskt och efter att ha tittat på de två mest sannolika ställena orkade jag inte bry mig mer, utan putsade upp ett par gamla trotjänare. Efter att först ha bannat familjen för att de för några år sedan har låtit mig gå omkring med så konstiga glasögon glömde jag bort att jag hade mina gamla och levde på helt normalt.

I dag har jag tittat på ett ställe till angående var jag kan ha placerat mina nuvarande glasögon, men då de inte var där heller fortsatte jag med mina gamla. Jag orkar faktiskt inte vända upp och ner på varje dammtuss. De dyker upp förr eller senare, helt enkelt.

Oväntat roligt har det visat sig vara att ha sina gamla glasögon. Jag har några gånger i dag sprätt till av ren förskräckelse över att någon har lyckats smyga sig på mig så bra att de står precis bredvid mig innan jag upptäcker dem. Pulshöjande då man tror att man är ensam i rummet. Flera gånger har jag i ögonvrån sett någon gå förbi köksfönstret och har fått titta flera gånger extra för att komma underfund med vem det var jag såg och hur personen kunde försvinna så snabbt. C84DC906-91D6-4A74-B8AC-8D259A586385

Det handlar alltså om att de gamla bågarna har abnormt breda skalmar. Då jag rör på huvudet får jag för mig att det är folk, spöken och allt möjligt som jag ser i ögonvrån.

Bilden har jag naturligtvis beskurit så att min glansiga näsa inte kom med och så att en bit av min nya bokhylla säkert skulle synas. Nu ser jag dessutom på bilden att mitt f.d. piercade hål i örat (till skillnad från det medfödda) syns bättre än jag har trott. Det är mer än 20 år sedan jag hade örhängen. Jag tycker öronsmycken är ganska snyggt på andra och tål(de) faktiskt alla sorters metaller och plaster i öronen, men trots det är det något som känns så fruktansvärt fel då jag tänker på att hela tiden ha något genom örsnibben. Som att en liten, liten del av mitt medvetande hela tiden går åt till att notera att jag har något i öronen som inte hör hemma där. En obekväm känsla, helt enkelt. Lite som att ha glasögon med jättetjocka skalmar.

Annonser