I januari skulle jag beställa hyllor från Ikea. Det har varit på gång länge, för mitt hemmakontor har behövt fler hyllor ungefär sedan jag hivade ut barnens leksaker, målade väggarna blå och tog rummet i besittning för många år sedan. (Barnen blev inte tvungna att flytta hemifrån, utan fick börja förvara sina leksaker i sina sovrum… och i bastun… och i badrummet… och under soffan… och under vindstrappan… och på gräsmattan… och i bilen…)

Nu har jag varje vecka sedan januari varit på gång med en Ikea-beställning. Varje vecka har det inte blivit av. I dag har jag äntligen insett varför jag är så urbota slö och velig med beställningen, som egentligen bara är att klicka in eftersom allt är måttat och nerskrivet. Jag vill ju inte ha de föbaskade hyllorna! Jag vill inte! Vill inte!

Det var ju tur att jag kom på det här nu och inte medan jag monterar ihop hyllorna, men det är verkligt synd att jag ska vara så himla besvärlig. Det här kommer att leda till att kaos och boköversvämning och pappersrådd bara blir värre. För jag vet ju inte vad jag vill ha heller. Så nu ska jag i några månader gå och känna efter, läsa av rummets aura och meridianer och feng shuimöjligheter och atmosfär och färgskala och se hur ljuset faller och tjofaderittan… ååååååhhh, vad tråkigt!

Eftersom jag har noll fantasi när det gäller inredning kommer jag att antingen behöva konsultera Pinterest eller inredningstidningar. Det lutar åt Pinterest. Jag har redan varit inne en vända. Jag såg cirka tre bokhyllor och sedan hittade jag ett tips på hur man panerar blomkål och gick och lagade mat i stället. 6C7FB525-CDF4-4D27-B83D-6662C7F7493F