För nio månader sedan målade jag vardagsrummet lila. Jag var så trött på beige och andra icke-färger. Tanken var att jag sedan skulle genomgå en personlighetsförändring och plötsligt bli jättebra på inredning. Nu har jag väntat på min nya personlighet och mina nya talanger lika länge som en graviditet varar.

Det ser ut som om jag helt enkelt får köra hårt med det jag redan har, för jag har tyvärr inte sett röken av någon inredningstalang trots min långa väntan. Jag har börjat lite försiktigt genom att försöka föra in mer rosa och gult i vardagsrummet så här:

imageMan struntar i plastbantningen och tar plastmuggar, jag gissar att dessa är tänkta för desserter. Man tar någon som är bra på ögonmått och som hittar rätt borr utan att börja gråta. Man borrar hål i bottnen på kopparna eller ser till att någon annan gör det. imageMan tar servetter i önskade färger och mönster, drar bort lagren som inte har något tryck och snyter sig i dem. Lagren med tryck limmar man på plastkopparna med hjälp av decoupagelim. Jag strök ett lager lim på koppen, tryckte fast servetten och strök ett lager lim ovanpå. Vill man få en bättre yta stryker man flera varv.

Så tager man en ljusslinga, t.ex. en som har riktigt fula blommor kring varje lampa, pillar bort allt pynt och trycker fast plastkopparna runt lamporna. Det här lyckas om man känner någon med bra ögonmått och många borrar. Annars får man helt enkelt göra stort hål och tejpa, antar jag.

Då allt är klart ställer man sig i vardagsrummet och inser att man inte har en aning om var man hade tänkt hänga skapelsen. Så man hänger den på en ledig spik och känner sig nöjd.