Jag tror inte man gör sig speciellt populär i bloggvärden om man pekar ut andra bloggar som ”väldigt irriterande”, men undantagsvis ska jag visa en riktigt jobbig blogg som periodvis (ofta) gör mig väldigt frustrerad.

Bloggen heter Minimalisterna och är välskriven, intressant, välorganiserad och känns ”tajt” på så sätt att den håller sig till ett tema, uppdateras regelbundet och har genomtänkta inlägg. Men så är den så himla jobbig också!

Bloggen handlar enligt min tolkning om att äga mindre, göra sig av med saker man inte använder och bara köpa det man faktiskt behöver och kommer att använda. Vinsten är mindre belastning på miljön, mer utrymme i hemmet, färre saker att hålla reda på och därmed mer tid till sådant man faktiskt blir lycklig av.

Det jobbiga då? Jo, det är att bloggen är inspirerande och att det är svårt att argumentera emot inläggen. Så då står man där, gång på gång, med huvudet djupt inne i ett skåp och försöker förklara för sig själv varför ett souvenirtroll från 1998 ska få bo kvar i skåpet. Eller så står man framför de fina muggarna i affären och försöker hitta argument för att man faktiskt behöver sex fina muggar till, eller kanske bara fyra, eller åtminstone två? NEHE. Så hittar man inga hållbara argument och köper inga muggar och går hem och tänker på de jättejättefina muggarna. Skit också.

Och när man tror att det inte kan bli jobbigare så kommer inlägget När du trodde du rensat klart . Inte för att jag har trott att jag har rensat klart, inte på långa vägar, men jag tyckte i alla fall att jag var lite på gång. Inlägget handlar om att rensa i säsongslådor om det råkar vara så att man har använt lådorna för att gömma undan kläder eller grejor man varken vill använda eller göra sig av med. Nu är jag inte så extrem att jag har några säsongslådor, men däremot har jag en del lådor och korgar som… tja… kanske innehåller en del grejer vars plats i vårt hem jag inte har velat ta ställning till än, oavesett säsong. Jag känner mig lite träffad, kan man säga.

Det värsta är att jag inte kan formulera det som ”de där jäkla minimalisterna skriver att jag måste rensa i lådorna”. I stället känner jag att ”jag vill rensa i lådorna!”. De kunde väl åtminstone ha visat nåd inför mina gömmor, men nej. Nu vill jag rensa mer. Blä. Och inte lär jag sluta läsa deras blogg heller. Hur ska detta sluta?!